10 Ekim 2018 Çarşamba

Laminate Veneer Uygulamaları

Merhaba, günümüzün en popüler diş hekimliği konularından biri muhakkak ki "Gülüş Estetiği yada Gülüş Tasarımı" konusu. Herkesin merak ettiği hızlı ve acısız yöntemlerle dergilerdeki gibi bir gülüşe sahip olabilir miyim? sorusu. 

Güncel seramik restorasyon teknolojileri sayesinde diş yüzeyinden minimal kesim yapılarak ya da bazı vakalarda hiç kesim yapılmadan doğal dişe çok yakın estetikte gülüşler hazırlanabiliyor. Üstüne bir de dişetinin estetiği de eklenince ortaya doğal ve estetik bir gülüş çıkıyor. 

Dişeti estetiği yani bilinen adıyla pembe estetik, temelinde dişeti dokularında öncelikle varsa hastalığın giderilmesi ardından cerrahi yöntemlerle simetrinin sağlanarak gülüşün dişeti kısmının tasarlanması işlemlerini içerir.

Beyaz estetik ise dişin yüzeyi, rengi, şekli, boyutsal orantıları ve kapanış gibi birçok konuyu içeren diş yüzeyinde yapılan düzeltmelerdir.
Hekiminiz öncelikle estetik bölgede yapılacak her türlü girişimden önce sizin beklentileriniz ve şu anki diş sağlığınız ile ilgili görüşme yapıp bir ön değerlendirme yapacaktır. 

Bazen estetik bölgedeki çürüklerin estetik dolgularla tedavisi yada sadece beyazlatma işlemi bile bir gülüşü düzeltmede tek başına yeterli olabilirken, bazı durumlarda tel tedavisi, dişeti cerrahisi, lamine kronlar gibi birden çok tedavinin kombine uygulanması ile istenilen estetik sonuç elde edilebilmektedir. 

Dişhekiminizin önereceği her tedavi şeklinde öncelik ağız sağlığınızın korunması ve iyileştirilmesi olacaktır. Şanslıyız ki güncel tedavi teknikleri hem ağız sağlığını koruyup hem de estetik beklentiyi karşılamamıza yardım etmektedir.
Bol neşeli, sağlıklı, estetik gülüşleriniz olsun!

Sevgiler

Merak ettiklerinizi yorum olarak bırakırsanız cevaplamaya çalışırım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder