13 Ocak 2016 Çarşamba

Diş Beyazlatma - Bleaching ile ışıltılı ve doğal gülüşler

Bembeyaz dişler gülüş estetiğinin en güzel tamamlayıcısı. Özellikle beyaz tenli bireylerin diş renkleri genetik olarak daha sarı tonlu oluyor. Ayrıca beyaz ten de başlı başına dişin renginin daha sarı gözükmesine sebep oluyor. Bu durumun düzeltilmesi için "bleaching" dediğimiz diş beyazlatma işlemleri yapılmakta. Diş beyazlatma işlemi hassas ve önemli bir sağlık girişimi olduğundan mutlaka hekim kontrolünde yapılmalıdır. Piyasadaki "beyazlatıcı diş macunları, gargaralar ve jeller" ne yazık ki uzun vadede dişlerin daha da sararmasına, diş yüzeyinde çizikler oluşmasına ve diş minesinin geri dönüşsüz zarar görmesine yol açabilir.

Konu sağlık olunca kesinlikle işinizi şansa bırakmayın!
Office Bleaching işlemi
Office Bleaching işlemi sonrası doğal dişlerin renginin açılması
Bizlerin, yani diş hekimlerinin, diş beyazlatma ile ilgili farklı yöntemler ve sistemler kullandığımız oluyor. Örneğin bazı bireylerde kişiye özel beyazlatma plakları hazırladığımız kişinin doktor kontrolünde ancak evde yaptığı "home bleaching" sistemi kullanmak uygun olurken; bazı bireylerde ise bizim muayenehanemizde çeşitli kimyasallar ile yaptığımız "office bleaching" işlemi uygun olabilmekte. 

Her iki girişimde de prensip olarak cilt peeling'ine benzer bir şekilde uygun kimyasallarla (bazı durumlarda ekstra ışık ile aktive olan kimyasallar uygulanır, bazen ise lazer ışınlarından yardım alınır), dişin dış tabakası soyularak daha beyaz bir ton elde edilir.

Diş beyazlatmada önemli olan kişinin tenine ve dişlerine uygun miktarda, hem doğal duran aynı zamanda dişlerin ışığını yansıtabilecek şekilde işlemin planlanmasıdır.

Beyazlatma işlemi sonrasında uyulması gereken kurallar ve doğru şekilde ağız bakımının yapılması önem taşır. Doktorunuz işlemin türüne ve süresine göre size uygun önerilerde bulunacaktır. Diş beyazlatma işlemi ardından diş hassasiyeti oluşabilir. Bu hassasiyetin seviyesi kişiden kişiye değişmekle birlikte oluşan hassasiyet geçicidir ve beyazlatma işlemi bittikten sonra yavaş yavaş azalır ve kaybolur.

Hangi bireylerin diş beyazlatmaya uygun olduğu, hangilerinin olmadığını ancak diş hekiminiz belirleyebilir. Siz de dişinizin sarılığından şikayetçi iseniz hekiminize mutlaka danışın!

Işıltılı gülüşler
Uzm.Dr.Dt. Asude POLAT
Periodontist-Diş hekimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder